er tilføjet til kurven.

biokul tilsættes Bykompostspanden

Selvfølgelig er vi blevet vilde med bokashivæsken. Den er som en tryllevæske i haven. Fortyndet bokashivæske er den flydende gødning, som planterne elsker. Og du ser hurtigt resultatet. Planterne trives.

Men om vinteren, hvor planterne i haven står i dvale og venter på forår, er der ikke rigtig brug for væsken. Hvad kan man så gøre? Her kommer et tip, hvor du får det fulde udbytte af væsken. Gem bokashivæsken i spanden. Det kræver en forklaring og den kommer her.

Sådan har jeg gjort

Jeg bruger biokul og tilsætter det i spanden sammen med madaffald og bokashiklid. Lag på lag. På den måde produceres der ikke så meget væske, som løbende skal tappes fra. Væsken opsuges af biokullet.

Biokul er ren kulstof og har en enorm stor overflade. Biokul virker som et batteri. Det suger væske og næring fra madaffaldet til sig og lagrer det.  Læs mere om biokul her.

Når jeg tømmer min spand med bokashi og biokul ud i jordfabrikken eller graver den direkte ned i haven, så er det med det fulde udbytte af den næring, som er i mit madaffald. Jeg får en jord som på lang sigt er næringsrig og kun langsomt afgiver næring til planterne.

En anden metode er at fylde væskekammeret i bunden af spanden med biokul. Det betyder, at den væske, som opstår under fermenteringen, løber nu ned i det nederste rum med biokul og bliver opsuget og lagret i kullet. Du behøver derfor ikke tappe væske fra, men tømme lagret væske, biokul og bokashi direkte ud i jordfabrikken, højbedet eller direkte i havejorden.

NB Sørg for at købe certificeret biokul som er lavet af planterester – og  ikke nyfældet skov – og er produceret i klimaneutrale anlæg.

 • BOKASHI

  Lav Terra Preta med 2 Bokashi Essens inkl. 10 l. TriaTerra

  1.290,00 kr. inkl. moms
 • BOKASHI

  Lav Terra Preta med 2 Bokashi Essens, 1 kg bokashiklid og 1 kg biokul

  1.055,00 kr. inkl. moms
 • Tilbud

  Biokul, 1 kg

  85,00 kr. inkl. moms
 • Biokul, 2 kg

  180,00 kr. inkl. moms

Skriv en kommentar