er tilføjet til kurven.

biokul tilsættes Bykompostspanden

Selvfølgelig er vi blevet vilde med bokashivæsken. Den er som en tryllevæske i haven. Fortyndet bokashivæske er den flydende gødning, som planterne elsker. Og du ser hurtigt resultatet. Planterne trives.

Men om vinteren, hvor planterne i haven står i dvale og venter på forår, er der ikke rigtig brug for væsken. Hvad kan man så gøre? Her kommer et tip, hvor du får det fulde udbytte af væsken. Gem bokashivæsken i spanden. Det kræver en forklaring og den kommer her.

Sådan har jeg gjort

Jeg bruger biokul og tilsætter det i spanden sammen med madaffald og kompostgær. Lag på lag. På den måde produceres der ikke så meget væske, som løbende skal tappes fra. Væsken opsuges af biokullet.

Biokul er ren kulstof og har en enorm stor overflade. Biokul virker som et batteri. Det suger nu væske og næring fra madaffaldet til sig og lagrer det.  Læs mere om biokul et andet sted her på bloggen.

Når jeg tømmer min spand med bokashi og biokul ud i jordfabrikken eller graver den direkte ned i haven, så er det med det fulde udbytte af den næring, som er i mit madaffald. Jeg får en jord som på lang sigt er næringsrig og kun langsomt afgiver næring til planterne.

NB Sørg for at købe certificeret biokul som er lavet af planterester – og  ikke nyfældet skov – og er produceret i klimaneutrale anlæg.

 • BOKASHI

  Lav Terra Preta med 2 Bokashi køkkenkompostspande, klassisk, 1 kg bokashiklid og 1 kg biokul

  775,00 DKK inkl. moms
 • BOKASHI

  Lav Terra Preta med 2 Bokashi køkkenkompostspande, klassisk, inkl. 10 liter TriaTerra

  823,00 DKK inkl. moms
 • Biokul, 1 kg

  95,00 DKK inkl. moms
 • Biokul, 2 kg

  180,00 DKK inkl. moms

Skriv en kommentar