Det vandbesparende drypvandingssystem til altan, terrasse og drivhus – uden brug af strøm

Blumat drypvanding

Dryp-Blumat er det smarte system, hvormed planterne kan vande sig selv. Der vandes kun efter planternes behov – ikke kun i feriesæsonen – men hele året.

Kernen i Blumat produkterne er lerkeglen. Den står i direkte kontakt med jorden og rødderne og måler fugtigheden nøjagtig der hvor det er vigtigt. Hver lerkegle er en selvstændig sensor, som styrer vandtilførslen. Dermed bestemmer hver enkelt plante selv vandingen – helt individuelt og behovsreguleret. Du sparer tid og vand.

De selvregulerende sensorer doserer ved hjælp af vandtryk men uden strøm. Til enhver tid kan systemet tilpasses plantestørrelse og forskellige typer planteanlæg. Dette åbner op for brede anvendelsesmuligheder – lige fra altankasser, til planter i krukker på terrassen eller i vinterhaven, planter i små bede eller tomaterne i drivhuset.

Blumat-kegle-vanding er forbeholdt stueplanter som forsynes via en sugefunktion fra en vandbeholder ved siden af stueplanten.

Drypvandingsanlæg på altanen

Blumat til krukker

Klargøring af Blumat-drypvandingssystem

1. Skru den grønne hætte af og fyld den keramiske kegle op med vand til randen.

2. Hætten skrues fast på igen.

3. Keglerne med hætte lægges 1 time i blød i vand. Planterne vandes godt.

4. For hver 20-25 cm sættes en Blumat kegle i den fugtige jord. Blumat keglerne forbindes med hinanden.

5. Indstil Dryp-Blumat i den fugtige jord sådan at den netop ikke drypper

Dryp Blumat
Dryp Blumat

Vand er den mest dominerende faktor,

som en plante behøver for at vokse

Hvilket vandingssæt skal jeg vælge?

Blumat Starter Kit

Der findes 2 typer Starter-sæt. Det ene sæt er med 3 meter slange og det andet med 10 meter slange. Men sættene kan sagtens sammensættes efter dine  behov. Se udvalget i butikken

3 meter sættet egner sig til  f.eks. 3 altankasser,  som hver især er 1 meter lange.

Reglen er: 4 Dryp-Blumat (4 dråbesteder) pr 1 m-kasse, 3 Dryp-Blumat pr 0,8 m-kasse eller også 1 Dryp-Blumat til container op til 25 cm i diameter. Vandforsyningen er en tilkobling til en tank. Det kan anbefales at tilslutte til en vandhane. Dette kræver dog en trykudligner, som kan købes i butikken. Der kan til enhver tid udvides og udbygges.

 

 

Blumat til krukker og højbed

10 meter sættet egner sig f.eks. til et altankasseanlæg/drivhus med 10 kasser med 4 planter i hver. Det egner sig også til vanding af større krukker, til en vinterhave eller et lille drivhus.

Reglen er: 1 Dryp-Blumat pr plante og 1 Dryp-Blumat pr krukke med op til en diameter på 25 cm. Vandforsyning kan her hentes fra vandhanen fordi der i denne pakke følger en trykudligner med. Anlægget kan til enhver tid udvides og ombygges.

 

Dryp-Blumat

Se demo af Dryp-Blumat
Videoen viser hvordan Dryp-Blumat virker. Selve keramikkeglen er gennemtrængelig for vand og er dermed den sensor som er med til at styre tilførslen af vand til planterne.

Se demo af Dryp-Blumat
Videoen viser hvordan Dryp-Blumat bruges.