er tilføjet til kurven.

Hjemmelavet flydende gødning til stueplanterne

Min flydende gødning til stueplanterne er bokashivæske

Stueplanter gødes med fortyndet bokashivæske

Bokashivæsken tapper jeg jævnligt fra Bokashispanden. Allerede 3-8 dage efter du er begyndt at fylde spanden, kan du tappe den første væske.

Planter skal kun gødes i vækstperioden (som regel marts-oktober). I hvileperioden gødes kun ganske lidt eller slet ikke. Du kan gøde hver gang du vander. Der er et par gode råd som jeg har fundet hist og pist:

Bokashi stueplanterGød ikke i stærk solskin.

Før gødning fugtes plantens jord.

Gød hellere med svag opløsning men til gengæld lidt oftere.

Gød ikke planter som lige er ompottet til ny pottejord. Vent ca 6 til 8 uger.

Jeg gøder mine potteplanter med fortyndet bokashivæske som er et biprodukt fra fermenteringsprocessen i Bokashispanden. Der skal kun tilsættes meget lidt til vandet svarende til forholdet 1:100 eller 1:200. Bokashivæsken lugter stærkt surt og det skal den gøre. Den sure lugt forsvinder kort tid efter vandingen. Når den kommer i kontakt med jorden neutraliseres lugten.

Undgå lugt ved
1. at vande forsigtigt, sådan at der ikke står gødningsvand i underskålen
2. ikke at lade gødningsvand stå i underskålen. Hæld overskydende gødningsvand fra underskålen, enten op i jorden igen eller fordel den i jorden hos andre planter

Medens du vander, kan det lugte i stuen, og der er det godt med en god omgang udluftning.

Hvor meget skal du vande?
Hellere med jævne mellemrum end for meget på en gang. Jeg vander med succes 1 gang om ugen.

Hvor stærk er bokashivæske?
Den flydende friske bokashivæske indeholder kalium, fosfor, nitrogen og mikroorganismer. Men næringsindholdet afhænger af hvad du putter i din bokashispand, dvs den ændrer sig fra spand til spand.

Har du dyrket spiselige afgrøder inden døre og har nu små planter til udplantning, som du vil gøde, skal du fortynde væsken 1:1000.

OBS hvis der ikke kommer væske fra din spand i starten, så skal du ikke fortvivle. Det betyder ikke noget for kvaliteten af din bokashi. Der skal nok komme gang i væskeproduktionen – måske først ved spand nr. 2.

 

Link: Læs mere om Bokashivæske her

/Maria Ehlert

Bokashi stueplanter
Bokashi stueplanter

Skriv en kommentar