er tilføjet til kurven.

Bokashi i krukker

Her er en opskrift på, hvordan du nemt kan gøre dine krukker og altankasser klar til enten at så eller at plante i.

Bokashi i krukkerDet skal du bruge:

– Krukker eller altankasser

– Købejord, havejord eller pottemuld fra gamle potteplanter. Havejord kan være lidt tung. Du kan evt. blande den op med lidt sand. Husk dræn med potteskår, sand eller grus i bunden af potten.

– Ren bokashi lige fra spanden. Hvis du løbende tilfører bokashi til jorden i dine højbede/krukker/altankasser, så får du en let og luftig muldjord.

Sådan gør du:

I bunden af potten kommer du ca. 1/3  jord, ovenpå ca. 1/3  bokashi og til sidst ca. 1/3 jord.

Nu er krukken klar til, at du kan så i den. Bokashi er meget sur, men inden frøene spirer og sender deres rødder ned til næringen, når den at ændre sig til at være mere svarende til jordens egen pH.

Vil du plante direkte i krukken, så vent 14 dage, indtil bokashi’en ikke er så stærk og dermed  risikerer du heller ikke at brænde plantens fine rødder.

/Maria Ehlert

Bokashi i krukker

Jeg bruger tit store baljer/potter til planterne. Planterne skal have god plads og så skal de kunne flyttes. Jeg dyrker næsten udelukkende i krukker/baljer/potter og højbede. Her tømmer jeg indholdet fra min Bokashi 2.0 spand. Den bevarer formen, når den vendes ud i baljen. Bokashi’en fordeles, blandes med jord og dækkes med jord.

Bokashi til krukker
Bokashi i krukke
Bokashi i krukke
Bokashi i krukke

Bliv også inspireret af denne video, hvor Sara Bäckmo viser, hvordan du kan gøre. Bokashi gør det hele meget mere enkelt.

Skriv en kommentar