er tilføjet til kurven.

EM i Indien
Nina Stork har lige været i Indien og fortæller her om en ganske særlig oplevelse:
“Jeg har super gode erfaringer med brugen af EM® fra mit 3 måneder lange ophold i Indien. På billedet ser man min økohytte med et skønt 100% lugtfrit pedal lokum.”

Hvordan kan man så lige have et lugtfrit toilet uden vandskyl i Indiens varme?

Vi kender det fra sommerhuse eller kolonihavehuse, hvor man stadigvæk kan støde på en spand eller lign. der bruges til urin og afføring. Det stinker noget så forfærdeligt. Når urin og afføring blandes får man gylle. Og mange kender sikkert den stramme lugt når landmanden kører sin gylle ud på markerne. Det er lugten af bakterier som er ved at nedbryde gyllen.

I Indien erfarede Nina noget helt nyt. Med palmetræs-spåner i en lerskål og EM® i forstøveren kunne man få bugt med lugten.Nina fortæller, at man tager det grønne låg med træ-dut af for ”at lave stort”. Nedenunder står en stor spand beklædt med lidt avispapir, der blev tømt, når den var knap fuld, dvs. efter 3-4 uger. Igen, absolut ingen stank overhovedet, på grund af EM – helt utroligt.
 I

Urinskålen skylles efter brug med lidt rent vand fra lerskålen til venstre, og får et par sprøjt med EM til slut. Urin med vand og lidt EM ledes herefter gennem en slange ud til rødderne fra nogle bananpalmer.

Nina er tilbage til Danmark og har planer om at lave sit eget toilet uden vand – men til gengæld med EM.

Har du også et toilet uden vandskyl som lugter ulideligt, så er EM® løsningen. I butikken kan du købe EM1® som Kompostpleje, Have- og jordaktivator som egner sig til et muldtoilet.

Bland 20 ml EM® med vand i en sprayflaske og spray et par gange, når du har været på det vandløse toilet.

LINKS
Læs også almen info og regler om vandfrie og afløbsfrie toiletter i Danmark her. DR har lavet en meget fin beskrivelse.

Her er det  kolonihaveforeningen Frydenlund der skriver lidt om muldtoiletter.

I

Skriv en kommentar