er tilføjet til kurven.

Kan man smide teposer/tebreve i bykompostspanden?

Det er et rigtig godt og vigtigt spørgsmål. Det er nemlig lidt af en udfordring.  Vi har i bokashidanmark.dk anbefalet, at man kan smide sine tebreve i Bykompostspanden, men det kan vi ikke gøre mere. Her kommer forklaringen.

Det viser sig desværre at mange teposer indeholder mikroplast. De kan være lavet af det fineste, miljøvenlige papir, men det lim, som limer dem sammen, indeholder desværre mikroplast. Limen kaldes også bio-plast, men mange eksperter kalder bio-plast for en plast. Selvom der på æsken står plastik-fri, så er det ikke nødvendigvis rigtigt.

Se denne artikel på BBC https://www.bbc.com/news/uk-50260687 omkring mikroplast i teposer.

De eneste tebreve indtil videre, som kan smides på komposten eller i Bykompostspanden, er dem fra PUKKA. Det som gør forskellen er PUKKA Herb’s teposer er syet sammen med en miljøvenlig økologisk bomuldstråd og samlet med en særlig foldeteknik.

Desværre er det sådan, at nogle virksomheder endda har udviklet pyramideformede plastikposer til te. Når de ligger i kogende vand, afgiver de mikroplast til tevandet, som vi drikker.

For the study, they bought four different commercial teas packaged in plastic teabags.

Most teabags are made from paper, with a small amount of plastic used to seal them shut. But some premium brands have switched to using greater amounts of plastic mesh for their product instead.

This is usually so that the tea bag is held in a pyramid shape, which producers claim helps the tea leaves infuse better.

The researchers removed the tea and placed the empty teabags in water heated to 95C (203F), as if they were brewing tea.

They found that a single plastic teabag released about 11.6bn microplastic and 3.1bn smaller nanoplastic particles into the hot water. The particles are completely invisible to the naked eye.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49845940

Det hjælper ikke engang at klippe teposerne i stykker for at tømme teen ud i bykompostspanden, sådan at teen kan blive til bokashi. Nej, de skal kasseres med indholdet i, da teen efter brug også indeholder mikroplast. Det gælder om at mikroplasten ikke kommer i din jord. Og måske er det en god ide i det hele taget at undlade at drikke te i tebreve med mikroplast.

Hvorfor er det vigtigt at undgå mikroplast i jorden?

Vi ved, at mikroplast gør rigtig meget skade i havet, men nyere undersøgelser kan påvise, at det også gør skade på det liv som er i jorden.

Citat fra Grøn Forskel: “Der er ikke lavet ligeså mange undersøgelser af effekten af mikroplast i landjord som i havet. Men et mindre studie har vist, at regnormes vækst bliver hæmmet, når de lever i jord med mikroplast.”

groenforskel.dk/mikroplast/

Hvad kan vi selv gøre for at undgå mikroplast i vores bokashijord?

Undgå tebreve og køb kun te i løsblade. Eller køb kun de plastikfrie PUKKA tebreve. Undersøg varedeklarationen nøje, når du kigger på te.

Skriv en kommentar