Er det nok med 1 spand eller skal jeg bruge 2?
For at lave Bokashi løbende skal du have 2 spande. Hvorfor det? er der mange som spørger.
Her kommer forklaringen
Det madaffald, som du putter i spanden, skal have 14 dage til at fermentere i. Hvis du f.eks. fylder spanden på een gang, så skal den stå i 14 dage og så har du lavet Bokashi. Nu fylder du den dag for dag, og det sidste madaffald som du tilsætter, når spanden er fuld, skal fermentere i 14 dage ved stuetemperatur.
Det betyder helt enkelt, at spanden står med lukket låg i 14 dage ved stuetemperatur og herefter er din Bokashi færdig til at komme i jorden.
Medens spand nr. 1 fermenterer, tager du den anden spand i brug. Sådan kan du fortløbende lave bokashi.
Det er forklaringen på, hvorfor det er vigtigt at have 2 spande, når du vil lave Bokashi løbende.
Somme tider er det ikke engang nok med 2 spande. Du har måske brug for 3 spande, fordi du fylder en spand inden der er gået 14 dage.
Et Starter Kit er 2 spande. Ekstra spande købes, når du fylder spanden hurtigere end de 14 dage.
Princippet med 2 spande gælder for alle typer af Bokashi spande.
Seneste kommentarer