er tilføjet til kurven.

Bokashijord til altanplanterne. Foto Maria Ehlert, Byhaver.dk

Det er næsten for godt til at være sandt. Hvis man først kommer ind i rutinen med at lave en jordfabrik eller flere jordfabrikker og kan hente hjemmelavet jord til planterne, så bliver det hele meget nemmere.

Bokashijord til altanplanterne. Foto Maria Ehlert, Byhaver.dk
Solbærbusk med frisk bokashijord fra jordfabrik. Foto: Maria Ehlert, Byhaver.dk
Bokashijord til altanplanterne. Foto Maria Ehlert, Byhaver.dk

Der findes sikkert mange eksperter på det at dyrke i krukker på altanen. Jeg vil straks sige, at jeg ikke er ekspert – men deler gerne ud af mine erfaringer. Der er ingen grænser for hvad der kan dyrkes. Jeg har dyrket i krukker i en del år og har, efter jeg er begyndt at bruge bokashi, fundet frem til nogle metoder, som virker ganske godt for mig og mine planter. Her tænker mig mest på buske og små træer som f.eks. opstammet solbær eller æbletræer som skal overvintre i krukken og har brug for vedholdende pasning med gødning, vand og jord.

Hvis du ikke lige skal sætte din altanplanter i nye krukker i år, så kan du arbejde med topdressing, fladekompost og vanding med bokashivæske. På denne måde sørger du for at holde gang i mikrolivet i krukken og samtidig får altanplanterne tilført noget jordforbedring.

Bokashijord fra jordfabrikken egner sig perfekt til topdressing i krukker på altanen. Her er det en opstammet solbærbusk som får bokashijord sidst i martsmåned.

Jorddække fra sidste år er fjernet og der hældes et godt lag bokashijord på – ca 5 cm. I løbet af sommeren vandes med bokashivæske.

Fladekomposten er et lag med jorddække i form af blade, fermenteret græsafklip eller planterester. Det beskytter jorden mod udtørring.

Samme solbærbusk i majmåned – foto nederst. Glæder os til saftige solbær på altanen.

/Maria Ehlert

Solbærbusk gødet med bokashikompost. Foto Maria Ehlert,Byhaver.dk

Join the discussion 2 kommentare

Skriv en kommentar