er tilføjet til kurven.

Bokashi Essens – den smarte Bokashi spand

Bokashi køkkenkompost
Bokashi Essens
Bokashi Essens

Præsentation af Bokashi Essens

Den Bokashi Essens er et redesign af Bokashi Klassisk, som vi nu har kendt i mere end 8 år. Her kommer en beskrivelse af spanden.

Bokashi Essens findes i grå og sort. Låget er mørkegrå.

Bokashi køkkenkompost

TV: Essens spanden med base har et låg, et bundsi, en tappehane, et opsamlingsbæger, et stempel og en lille skovl.

TH: Essens spanden uden base har et låg, et bundsi, en tappehane, et stempel og en lille skovl.

Bokashi køkkenkompost
Bokashi køkkenkompost

Essens med base har et opsamlingsbæger til bokashivæske. Basen er en form for bund som spanden klikkes af og på. Opsamlingsbægeret er nu blevet en del af basen. Dvs. bægeret sidder i basen men kan nemt fjernes og sættes på plads igen. Det danner en sikkerhed, hvis tappehanen ikke skulle være lukket korrekt. Så drypper det ned i bægeret og ikke ud på gulvet.

Illustration Bokashi essens

Når du køber et sæt, får du 2 spande og en base med opsamlingsbæger til bokashi væske. Du gør spanden klar ved at klikke spanden fast til basen med opsamlingsbægeret.

Illustration Bokashi essens

Ved at træde med begge fødder på hver sin side af basen kan du nemt klikke spanden af basen igen.

 

Ved hjælp af stemplet kan du vippe bundsiet op.

Instruktion til Bokashi Essens

Tappehanen skal trækkes ud, når man starter spanden op. Vær sikker på at tappehanen er lukket fra start.

Bokashi køkkenkompost
Opvaskemaskine

Med undtagelse af låget så kan hele spanden vaskes i opvaskemaskinen.

Hvis man vil bibeholde de mikroorganismer, som nu er i spanden efter den er blevet tømt, så kan man også nøjes med at skylle den grundigt i vand fra haveslangen og tørre efter med lidt køkkenrulle.

Du kan også springe en omgang vask over, hvis du har rigtig travlt. Det forudsætter, at der ikke har været råd i spanden. Er der hvid mug, så er alt godt, men er der grøn, blå eller sort mug, smides indholdet straks ud ved at du graver en rende, drysser med ekstra bokashiklid og dækker det godt til. Herefter skal spanden i opvaskemaskinen eller vaskes grundigt med opvaskesæbe inden den tages i brug igen.

PCR recycled

Den er blevet endnu mere miljøbevidst.

Plastikken er lavet af genbrugt husholdningsplast – PCR, Post Consumer Recycled Plast. Brug af genanvendt plast betyder færre råmaterialer og færre fossile brændstoffer.

Husholdningsplast er plast som du sorterer derhjemme i køkkenet. Det kan være bæreposer, shampooflasker, yoghurtbægre o.lign.

Denne plast er vanskeligere at genbruge og derfor også mindre efterspurgt. Den kan ikke farves i en hvilken som helst farve eller formes i en hvilken som helst form. Husholdningsplast er et større affaldsproblem end industriplast.

Til at lave bokashispande fungerer den perfekt – i hvert fald i sort og grå.

Cirkel
Davli affaldsspand

Sammen med den nye Davli kan du lave din egen madaffaldscirkel. Davli er en lille affaldsspand som kan stå på køkkenbordet. Den er den lille hjælper til alt det madaffald, der opstår, medens du laver mad. Maden kan stå i Davli i op til 2 dage, så skal den tømmes over i Bokashi Essens eller Bokashi vol 2.0.

Skriv en kommentar