er tilføjet til kurven.

Jordprøver

På ovenstående foto kan du se et eksempel på den enkle jordtest som du nemt kan lave derhjemme. Du blander jord med vand i et syltetøjsglas eller lignende. Ryster det kraftigt. Lader det stå til næste dag. Tunge elementer som grus og sand synker til bunds og lejrer sig nederst. Ovenpå grus og sand lægger der sig et finere lag og til sidst ligger der et lag af ler.

Mellemlaget er mængden af muldjord. Hvis mellemlaget udgør ca 40 % af det samlede, så er jorden en god muldjord. Hvis lerlaget er lige så tykt som de to andre tilsammen er det en lerjord. Hvis grus og sand udgør det største lag er det en sandet jord.

Muldjord er den ideelle jord til at dyrke i.

Foto: Jeg prøvede for sjov at tage en prøve fra mit højbed hvor jeg havde komposteret mit madaffald i et halvt års tid. Det er helt tydeligt at det indeholder næsten udelukkende organisk materiale. Det kan både ses på farven af vandet og den ensartede mørke farve af jorden. Den anden prøve er taget fra et området som indeholdt meget sand. Klart vand og et mega tyndt lag med noget der kunne været ler og her er der så siden gravet masser af organisk fermenteret madaffald ned. Snart på tide jeg tester igen.

Skriv en kommentar