er tilføjet til kurven.

Kvashegn – smuk kompostering af grene

kvashegnet - kompostering af grene
Kvashegn
kvashegnet - kompostering af grene

Jeg besluttede på et tidspunkt at lave et kvashegn. I en stor have har man ofte en masse grene fra buske og træer og her kan et kvashegn være en meget praktisk løsning.

Når der skal komposteres, skal der være en god balance i mellem det grønne (kvælstof) og det brune (kulstof). I den store have er der tit alt for meget kulstof som grene fra buske og træer. Derfor skulle der laves et flot kvashegn, lige der hvor det gamle hegn stod. Det gamle hegn var rådnet og trængte til en udskiftning.

Kvashegn i den Økologiske have i OdderKvashegnet er smukt hele året og giver skjul til pindsvin, insekter og havens fugle. Det er faktisk et kæmpe insekthotel. Samtidig komposteres grene fra træer og buske ligeså langsomt – og dermed sparer jeg turen til genbrugsstationen – en win win situation.

Jeg brugte et pælebor til at bore de dybe huller til stolperne. Pæleboret gør det virkelig nemt og det kræver ikke mange kræfter i forhold til det at grave med en spade. Stolperne er træstammer med en diameter på en 10 til 15 cm. Afstanden mellem stolperne bliver 1 meter. Højden er variabel og er afhængig af mængden af grenaffald i haven.

Anbefalet læsning: Artikel af Mia Stochholm til Havenyt om kvashegnet og hvordan man gør.

Skriv en kommentar