Bokashivæsken er en klar, tynd væske med en meget syrlig lugt. Hvis affaldet eller bokashivæsken har en stærk forrådnelseslugt, så er det tegn på at noget er gået galt i fermenteringsprocessen.
Sørg altid for, at du har tilføjet den anbefalede mængde af kompostgær. Hvis der ikke er nok kompostgær eller hvis det tilsættes uregelmæssigt, er fermentering ikke mulig, og madaffaldet vil begynde at rådne.
Bokashivæsken er en fantastisk flydende gødning til stueplanter og haveplanter. Den fortyndes enten 1:100 eller 1:200 med vand. Den er holdbar i 24 timer. Enten kan du anvende den straks eller sætte låg på og gemme den i køleskabet. Væsken skal anvendes indenfor et døgn, når den står i rumtemperatur. Hvis den står i køleskabet holder den 3 til 4 dage. Det kan lugte lidt, når du vander med bokashivæsken, men det forsvinder efter et par minutter.
Mængden af væsken afhænger af indholdet i spanden. Frugt og grønt giver mere væske end anden mad. Har du mange rødbeder kommer væsken til at blive rød. Har du meget brød og pasta i spanden, er der mindre væske, da det bliver absorberet af brødet og pastaen.
I koncentreret form hældes bokashivæsken direkte i afløbet. Den indholder mikroorganismer, som giver et bedre mikroklima i dit afløb og i septiktanken.