er tilføjet til kurven.

Planter elsker vand – også når du er på ferie

Blumat vanding

… men hverken for meget eller for lidt. Det er en balancegang at holde sine planter med lige tilpas vand.

De fleste har vel oplevet, at der pludselig står en plante eller to med alle blade hængende slapt nedad. Jorden er knastør  – trods et længere vandbad står planten ikke til at redde. Det kræver faktisk lidt disciplin at huske at vande sine planter.

Blumat vandingssystemGenerelt er det svært at give gode råd om vanding
Temperatur, årstid, lysforhold, luftfugtighed og planteart spiller en rolle. Står der f.eks. vand i underskålen 10 minutter efter man har vandet bør det fjernes. Hold lidt igen med vanding om vinteren, da flere planter ofte dør af for meget vand end for lidt. Vedrørende krydderurter som du køber, så er det en god ide at plante dem om i rigtig jord, fordi de ofte står i spagnum og spagnum tørrer let ud.

Her er løsningen til dine tørstige planter
Giv dem en hel flaske/skål vand til selvadministration. Dertil føjer du Blumat-vandingssystem som består af en lerkegle som stikkes i jorden tæt på planten og som er tilsluttet en tynd slange der fordeler mængderne helt efter plantens behov. Planten suger vandet til sig og får lige netop den mængde den har brug for. Det er en ideel løsning, når du skal på weekend eller ferie – dine planter passer sig selv.

Afhængig af inde eller ude, varme eller kulde drikker de forskelligt. Hold øje med hvor hurtigt de tømmer en flaske eller en skål og planlæg din påfyldning  med vand i skål/flaske derefter. Jeg bruger vandingssystemet med stor succes til mine krydderurter og chiliplante som står i stuen.

blumat-brugsanvisning

Vandingssystemet kan købes ved henvendelse til info@bokashidanmark.dk

Blumat vanding
Blumat vanding
Blumat vanding
Blumat flaskeadapter

Blumat flaskeadaptor
Til den kortvarige vandforsyning over et par dage, især om sommeren, er denne Blumat flaskeadapter til især sodavandsflasker en fin løsning. Vandet trænger langsomt igennem lerkeglen og fordeler sig i jorden. Det letter sommerens vanding af planter. Adapter passer til alle sodavands/vandflasker. Så gør dig selv en tjeneste og overlad vandingen til Blumat flaskeadapter

blumat flaskeadaptor

Skriv en kommentar