… og Bykompostspanden er fyldt – hvad gør man så?
Hvis du ikke har plads til den store plastikaffaldsbeholder fra kommunen, så er dette her en mulighed.
Hvad skal jeg bruge?
En gammel spand med låg. Låget skal være nem at tage af og sætte på. Alternativt kan en vandopsamlingstønde med låg bruges eller pvc- eller betonrør fra byggemarkedet. Rørene fylder mindst og kan fås med forskellig diameter. De lukkes af med en slutmuffe eller hvad du nu kan finde af brugbare løsninger.
På pinterest fandt jeg dette eksempel http://www.ecofilms.com.au/how-to-build-a-worm-tower/. Meget inspirerende og fin løsning, hvor de har brugt rør.
Jeg kunne godt drømme om en lerkrukke med låg og ingen bund
I mangel af rør og lerkrukke valgte jeg at gøre brug af de forhåndenværende ting i huset. Jeg havde en plastikbeholder med låg stående til opbevaring som jeg vil prøve at bruge. Ikke et særligt kønt syn må jeg indrømme. Den er heller ikke lystæt som krævet. Det blev løst med noget pap som blev lagt over madaffaldet. Ormene bryder sig ikke om lyset. Derfor er en lystæt beholder det bedste valg.
Det er vigtigt, at den har den rette størrelse i forhold til dit bed og de planter der skal være plads til ud over spanden/røret.
Hvordan gør jeg?
Jeg savede bunden ud af beholderen. Gravede et hul i bedet – 20 cm dybde – som svarer til det halve af beholderens størrelse.
Dernæst har jeg tømt affaldet fra Bykompostspanden ned i beholderen og lagt pap over for at skærme mod lyset – og til slut et tætsluttende låg på.
Ormene og jordens egne mikroorganismer vil nu gøre resten af arbejdet. De omkringstående planter vil næres ved det materiale som bliver omsat.
Placer evt et rør i alle dine bed med planter som er næringskrævende. Næringskrævende planter er f.eks. squash, kål, tomater, agurker, porrer, løg
Seneste kommentarer