er tilføjet til kurven.

Blumat vandingssystem

Blumat drypvanding
Dryp-Blumat fra Byhaver.dk
Dryp-Blumat fra Byhaver.dk
Dryp-Blumat fra Byhaver.dk

Hvem vander dine planter når du er på ferie?

Hos mig er det Dryp-Blumat. Jeg har igen i år sat mit Blumat drypvandingssystem til at vande mine planter på terrassen.

Er det meget varmt og med sol og vind samtidig, kan det være nødvendigt at vande planterne både morgen og aften. Nogle planter har brug for meget vand og andre har brug for mindre. Med Blumat-Drypvanding får hver enkelt plante kun lige det vand, den har brug for og dermed er systemet både fleksibelt og økonomisk.

Når Dryp-Blumat tager over, så giver det frihed til at tage på weekend eller ferie. Jeg behøver ikke hele tiden tænke på, om planterne nu mangler vand igen. Det eneste som er vigtigt at forholde sig til, er om vandtanken er stor nok til at forsyne planterne med vand i den periode, jeg er væk. Derfor laver jeg en test inden jeg tager på ferie. Har du en for lille vandtank, kan du nemt skifte over til en større, alt efter om du ønsker at fylde den en gang om ugen eller hver 2. uge. Og alt andet lige, så er det nemmere at lave en aftale med en nabo om at fylde vandtanken en gang om ugen, end at give instruks i hvilke planter, der skal have forskellige mængder vand afhængig af vejret.

Blumat drypvanding

Jeg lægger et låg på vandtanken for at forebygge algedannelse. Alger kan stoppe slangerne.

Til mine 8 krukker bruger jeg Dryp-Blumat 3-meter. Jeg har altid mulighed for at udvide systemet hvis jeg vil det. Nogle krukker er store med flere planter og kræver mere end en Dryp-Blumat, f.eks 3 stk. Jeg har kun brugt de korte Dryp-Blumat, men jeg har mulighed for at bruge Dryp-Blumat Maxi til de høje krukker og montere dem i systemet. Dryp-Blumat-Maxi er ekstra lang og når ned til rødderne i bunden af krukken. Systemet kan løbende udvides og tilpasses ens behov.

Dryp-Blumat 3-meter skal tilsluttes til en vandbeholder. Selve tilslutningsmodulet følger med i kassen. Vandbeholderen kan være alt fra en spand til en beholder til opsamling af regnvand. Hullet i beholderen borede jeg med boremaskine med træbor – 12 mm. Beholderen er placeret ca 1 meter højere end krukkerne.

Større systemer som 10 meter Dryp-Blumat skal tilkobles en vandhane. Her kræves det en trykudligner som kan sættes på vandhanen. For ikke at blokere hanen, så

er det en god ide at anskaffe sig en fordeler med to udtag som kan købes i byggemarked.

Der findes forskelligt tilbehør til systemet, f.eks. drypfordelere som kan kobles på en Dryp-Blumat – i stedet for at man placerer 3 stk. Dryp-Blumat i samme krukke.

Der er mange muligheder. Dryp-Blumat er en fantastisk vandingshjælp i drivhuset, på terrassen og altanen. Og så er det nemt at installere.

Læs mere om Blumat vandingssystemet under Vanding

Blumat drypvanding
Blumat-drypvanding

Skal du også have passet dine stueplanter, så har Blumat udviklet vandingskegler som egner sig til dette formål. Se Blumat vandingskegle og Blumat vandingskegle XL.

Skriv en kommentar