er tilføjet til kurven.

Jordfabrik om vinteren

Der bliver løbende  stillet rigtig mange spørgsmål til, hvordan man laver og bruger bokashi. Jeg startede med at introducere bokashi i Danmark i 2012. Derfor er bokashi stadigvæk noget  forholdsvist nyt i Danmark. Bokashi er en anderledes måde at kompostere på, hvor man i stedet for at ilte affaldet, fjerner al ilt fra affaldet. Det er lige det modsatte af, hvad vi har lært indenfor konventionel kompostering. Man skal lige slå en kolbøtte og tænke helt om.

I den sammenhæng har jeg lavet mange forsøg selv, bruger det i min dagligdag, indsamler løbende viden fra nær og fjern, rejser til Tyskland og Sverige  –  altsammen for at blive klogere på bokashi. Læs mere om alt dette på bloggen her.

Når der kommer en ny metode som bokashi, så vil der dukke et par spørgsmål op hen ad vejen. Derfor vil jeg anbefale, at du tjekker siden med FAQ om bokashi og læser de respektive svar.

Samtidig er det også en god ide at læse bloggen her og blive medlem af gruppen Bokashi og Køkkenkompostspanden på Facebook. I gruppen kan du stille spørgsmål til andre, som laver bokashi, du kan dele dine erfaringer med at bruge bokashi i din dagligdag og forhåbentlig kan vi lære af hinanden og blive meget klogere på bokashi.

Alt i alt så er bokashi en meget enkel metode og når man først har arbejdet med det i et stykke tid, så vil man opdage, hvor let og enkelt det er.

FAQ om bokashi

Bokashi. Illustration Maria Ehlert, Byhaver.dk

Join the discussion 2 kommentare

Skriv en kommentar