er tilføjet til kurven.

Bokashi og ferie – hvad gør du?

Bokashi og ferie

Påskeferie, sommerferie, efterårsferie, skiferie – der er mange af slagsen. Heldigvis er det ikke noget problem. Køkkenkompostspanden passer helt sig selv. Det betyder ikke noget, at du tager på ferie de næste 3 uger eller måske mere. Når du kommer tilbage, fortsætter du bare med at fylde i spanden.

Køkkenkompostspand og ferieDet eneste du skal sørge for, er at tømme spanden for bokashi-væske og lægge en avis over madaffaldet inde i spanden. Avisen vil suge den overskydende væske. Det er fermenteringen som gør, at madaffaldet kan holde sig uden at rådne.

Skal du i sommerhus, er det heller ikke noget problem. Du tager spanden med. Den er nem at transportere. Vær dog sikker på, at den ikke kan vælte under transporten. Hvis den vælter, så løber al væsken fra bundkammeret op i madaffaldet igen. Det resulterer i, at madaffaldet lugter ekstremt surt, når du åbner låget. Det er især væsken, som lugter surt.

Du kan nyde din ferie på alle måder, fordi du ved, at spanden bare fermenterer videre, medens du er væk – eller giver dig mulighed for at producere lige lidt ekstra bokashi i sommerhuset.

Køkkenkompost i sommerhuset

Sommeraften ved havet med masser af fisk og skaldyr på bordet. Du kan sagtens smide rester fra skalddyr og fiskeben i spanden. Selve skallen omsættes ikke i spanden, men til gengæld vil den over tid være med til at afgive vigtige mineraler til jorden.

 

Hedebølge og hvad så

Bokashi kan snildt tåle varme op til 37 grader. Kommer der en hedebølge skal den stå et sted, hvor temperaturen ikke kommer over de 37 grader. Stil den ikke i direkte sol. Bedst indendøre hvor der er en jævn temperatur.

Rigtig god ferie med Bokashi.

Madaffald fra skaldyr
Bokashi og hvid mug
Bokashi 2.0

 

< <  Foto: Der kan danne sig hvid mug på overfladen af madaffaldet i spanden, når den for eksempel har stået en uges tid eller mere. Så bliv ikke forskrækket, når du kommer hjem fra din ferie. Dette betyder ikke noget for kvaliteten af din bokashi.

Har du brug for en ekstra spand eller skal du bare i gang med at lave bokashi?

Hvilken type spand skal stå i dit køkken? Kig ind i butikken. Der er mange muligheder, som kan tilpasses netop dine behov.

Skriv en kommentar