Hvad er EM®?

Gode mikroorganismer er nøglen til vores og miljøets sundhed

I de sidste år er mange forskere, i stedet for at kigge på den enkelte mikroorganisme, begyndt at sætte mere fokus på aggregatet (=større sammenhængende enheder) af mikroorganismer – også kaldet mikrobiomet.

I landbruget har vi erfaret, at en sund jord kræver et sundt mikrobiom. Et sundt vand-mikrobiom hjælper med at rense floder og andre vandsystemer. Studier har vist, at der lever quadrillioner af mikroorganismer på den menneskelige krop og at dette menneskelige mikrobiom er med til at holde os sunde og raske. De fleste mikroorganismer lever i vores fordøjelsessystem og påvirker ikke blot den fysiske sundhed men også vores mentale tilstand.

Denne tekst er oversat fra engelsk og du finder originalteksten på siden emrojapan.com

Effektive Mikroorganismer

Den japanske agrarforsker Prof. Teruo Higa er manden bag de Effektive Mikroorganismer®. Han brugte en blanding af forskellige bakterier til at støtte de naturligt forekommende og opbyggende mikroorganismer og dermed forbedre jordens kvalitet. Denne blanding bærer navnet EM® for Effektive Mikroorganismer®. Den fortløbende videreudvikling af princippet gjorde det muligt at overføre EM®-teknologien til andre livsområder.

Gærceller forstørret 10.000 gangegange

Ved at tilføre de opbyggende mikroorganismer påvirkes ethvert miljø positivt ud fra dominansprincippet, som er beskrevet af Prof. Teruo Higa. Dominansprincippet  betyder, at de neutrale mikroorganismer altid følger den gruppe af mikroorganismer som er dominant – dvs. ved at tilføre de opbyggende mikroorganismer bliver de sygdomsfremkaldende og forrådnelsesskabende mikroorganismer fortrængt.

EM® er udelukkende af opbyggende natur og understøtter miljøet. Gennem intensiv forskning og talrige praktiske forsøg er EM® teknologien ikke blot nyttig for planter og jord, men også for mennesker og dyr og bruges nu i mange sammenhænge.