er tilføjet til kurven.

Børn og bokashi

Mange børn elsker at være sammen med de voksne i haven. De vil gerne hjælpe med at så og plante. Men det bedste er, når de må høste. Derfor er det en god ide at så grøntsager som er nemme at høste og nærmest kan spises straks. Det kan være ærter, radiser og gulerødder. Har du frugtbuske, så plukker de gerne lidt ribs og solbær lige til at putte i munden. Jordbær er en favorit.

Når det gælder bokashi, så kan børnene også være med. Lad børnene følge forvandlingen fra madaffald til jord ved at lave bokashi sammen med dem. De oplever, hvordan man kan bruge madaffald som gødning til at dyrke nyt mad i. Og så er det så nemt, at selv børnene kan være med hele vejen i processen.

Bokashi
Bokashi

For at vise forvandlingen fra bokashi til jord, kan du lave dit eget  lille eksperimentarium

Her kan du se et foto af mit eksperimantarium. Jeg har tit haft det med på messer, for at vise hvor enkelt det er.

Dit eget bokashi laboratorium

Du kan tage en stor glaskrukke. Hæld helt almindelig jord fra haven i bunden af glasset – ca 10 cm. Tag noget færdig modnet bokashi fra din spand og læg det i et 5-8 cm tykt lag ovenpå jorden og til sidst dækker du med at lag jord (mindst 10 cm).

Marker med en hvid marker til glas eller et stykke farvet tape hvor bokashi’en er. Så er det bare om at vente. Skriv evt dato på glasset. Lad glasset stå indenfor. Det lugter ikke.

Lige så stille vil bokashi’en forsvinde og gå i et med jorden. Børnene kan følge med i processen fra dag til dag.

Skriv en kommentar